Üst bilişsel sorularla desteklenmiş ev ödevleri (Bigep) Çalışması.

12.02.2024 115

BİGEP kapsamında okulumuzda öğrencilerimizi sınava hazırlamak amacıyla iyi uygulama örneği olarak 8. sınıf düzeyinde akademik alanda yapılan çalışmalar kategorisinde matematik öğretmeni MERT BURAK AYDEMİR tarafından Matematik Eğitimi alanında bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Üst bilişsel sorularla desteklenmiş ev ödevleri her bir aşamasında öğretmen ve öğrencilerin gerçekleştirmeleri gerekli olan kritik davranışlar içeren dört aşamadan oluşmuştur. Çalışmanın verileri ev ödevi öğrenci görüşme formuyla süreç sonunda öğrencilerle yapılan yazılı görüşmeler ile toplanmıştır. Elde edilen bulgu ve sonuçlara göre, öğrenciler üst bilişsel sorularla desteklenmiş ev ödevi ile ilgili görüşlerinde ev ödevi sorularının etkileşimli tahtaya yansıtılarak anlatılması sonucunda ödev sorularının daha iyi ve açık bir şekilde anladıklarını ve soruları çözüm sürecindeki yanlışlarını öğrendiklerini ifade etmişlerdir. Öğrenciler yapamadıkları ev ödevi sorularının sınıfta çözülmesinin faydalı olduğunu ve öğretmen tarafından yapılan dönüt ve düzeltmelerin öğrenme eksikliklerinin görülmesini sağladığını ifade etmiştir. Öğrenciler öz değerlendirme formu ile kendilerini, akran değerlendirme formu ile arkadaşlarını değerlendirdiklerinde yaptıkları ve yapamadıkları soruları daha iyi anladıklarını ifade etmişlerdir. Öğrenciler bu ödev yönteminin farklı disiplinlerde de uygulanmasının yararlı olacağını ve kendilerini geliştirebileceğini belirtmişlerdir. Öğrenciler ayrıca ev ödevlerinin öğrenileni evde tekrar etme fırsatı sunduğunu belirtmişlerdir.

Matematik öğretmenimiz Mert Burak AYDEMİR’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

12-02-2024

Adres:
Bahçelievler Mahallesi. Cengiz Topel Caddesi. 106. Sokak. Dış Kapı No 1 Bina Kodu 26166297 Bahçelievler Ortaokulu Haliliye / Şanlıurfa